Pseudoniemen

Posted by Hans-Peter on 20 juni 2011 in Actueel |

Omdat ik over sommige zaken een mening heb, vind ik het helemaal niet erg die te ventileren als reactie op digitale krantenartikelen of blogs. De NRC, Volkskrant, Telegraaf en sommige andere kranten bieden regelmatig die mogelijkheid. Meestal reageer ik als ik het er (helemaal) niet mee eens ben, en polemiseer dan ook wel als ik het nodig vind. Lekker scherp.
Om te voorkomen dat gegoogle op mijn naam onmiddellijk honderden uitspraken en betogen laat opwaaien die meestal alleen in de context en de actualiteit van het artikel verstaan moeten worden, schrijf ik onder pseudoniemen. Bij de NRC, Volkskrant en sommige anderen heb ik namen gekozen met een kleine kans dat die werkelijk bestaan. Voor de Telegraaf gebruik ik korte simpele variaties daarop. Daar heb ik al honderden reacties achtergelaten, meestal over binnenlandse actualiteiten. Ook in de digitale lokale kranten reageer ik veelvuldig, meestal over gemeentelijke politiek.
In de NRC (-Next) een aantal reacties over Bolkestein, Harry Mulisch, het tonen van foto’s en filmpjes en over de nieuwe NRC zelf. Toen in die krant nieuwkomer Ernest van der Kwast volop ruimte voor zijn niksigheden kreeg en direct daarop een reeks onwaarschijnlijke lofuitingen verscheen, moest ik hem wel met de ongeklede keizer vergelijken. Nadat ik dat twee keer had gedaan liet een stumperd van een moderator nieuwe reacties van mijn alter ego niet meer toe. Hier moest iemand geplugd worden, zoveel was duidelijk. Na zijn vierde stukje las ik ‘m niet meer. Misschien dat ie inmiddels echt leuk is geworden, maar dat zou ik waarschijnlijk niet eens kunnen melden want mijn compliment zou meteen ironisch worden uitgelegd!

1 Comment

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Please enable javascript to post a comment !

Copyright © 2010-2021 Het Knegjespad All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.7 theme from BuyNowShop.com.