Daar ligt iemand

Posted by Hans-Peter on 2 september 2010 in Samenleving |

Vanmorgen, toen ik naar m’n werk reed in een drukke spits, werd ik tóch aangenaam verrast. Ik stond op een grote kruising te wachten voor het rode licht, voor linksaf. Overal stonden auto’s te wachten of staken in lange kolonnes de kruising over. Overal stonden palen. Met verkeerslichten, met gebods- en verbodsborden en andere aanwijzingen. Het was mooi weer. Vlakbij stond een politiebureau en een groot nieuw ziekenhuis.
Opeens zie ik, linksschuin voor mij, aan de overkant van de kruising, tussen alle palen en bewegende voertuigen door, iets vreemds op het fietspad. Hé, daar ligt iemand, dacht ik. Het was alsof de fietser gewoon omgevallen was, met de fiets nog tussen de benen. Gewoon een fietser, maar dan horizontaal. Het lichaam bewoog niet en het leek er zelfs op dat het hoofd op een tas rustte. Toch was het natuurlijk niet in de haak. Niemand stapte uit z’n auto. Dat zou ook meteen een opstopping veroorzaken. Elk moment kon het licht op groen springen. Ook was er geen ruimte om je auto even langs de kant te zetten. Je werd door de verkeersstroom opgeduwd in de smalle rijbanen en moest doorrijden.
Enkele jonge scholieren stopten met hun fiets en ontfermden zich over het slachtoffer. Ik kreeg groen en moest ook soepel in de autostroom mee. Ik stopte ook niet en was opgelucht dat er meisjes bij bleven en ongetwijfeld met de mobiel snel iemand zouden optrommelen. Politie en ziekenhuis waren vlakbij tenslotte. En niet alleen was ik opgelucht, maar ook voelde ik een enorme voldoening dat fietsende scholieren, die vaak mijn toorn opwekken vanwege hun lamlendige en risicozoekende rijstijl, hier toch onmiddellijk afstapten en verantwoordelijkheidsbesef toonden.
Ik wist niet hoe het verder afgelopen was. Daarom keek ik later vandaag nog in een digitale krant met regioberichten of het slachtoffer nieuwswaarde had gekregen. Nee.
Goed nieuws dus.

3 Comments

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Please enable javascript to post a comment !

Copyright © 2010-2021 Het Knegjespad All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.7 theme from BuyNowShop.com.